Република Србија
ТРЕЋЕ ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање дана 20.09.2023. године осумњиченом С. М. (1987.) и осумњиченом П.М. (1995.) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело Насилничко понашање из члана 344 КЗ и кривично дело Угрожавање сигурности из члана 138 КЗ, тако што су препречили пут својим путничким возилом сину председника Владе Републике Српске, те након тога упутили претње да ће напасти на живот или тело тог лица, као и полицијским службеницима који штите безбедност наведеног лица.
С тим у вези, након саслушања осумњичених, тужилаштво је предложило одређивање притвора у трајању од тридесет дана, јер постоје особите околности које указују да ће осумњичени П.М. ометати поступак утицањем на сведоке и особите околности које указују да ће осумњичени С.М. у кратком временском периоду поновити кривично дело, што је решењем суда и одређено.
У даљем току поступка, тужилаштво ће изводити доказне радње испитивањем сведока и наложити да се обаве потребна вештачења.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Земун одредило је задржавање дана 19.09.2023. године осумњиченом Т.Г. због постојања основа сумње да је дана 14.09.2023. године извршио кривично дело Насиље у породици из члана 194 став 1 КЗ, тако што је у породичној кући, у алкохолисаном стању, применом насиља угрозио телесни интегритет оштећене – кћерке.
С тим у вези, након саслушања осумњиченог, тужилаштво је предложило одређивање притвора у трајању од тридесет дана, јер постоје особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке и особите околности које указују да ће осумњичени у кратком временском периоду поновити кривично дело, што је решењем суда и одређено.
У даљем току поступка, тужилаштво ће изводити доказне радње испитивањем сведока и наложити да се обаве потребна вештачења.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање дана 22.09.2023. године осумњиченом А.Б. (2000.) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Угрожавање сигурности из члана 138 став 2 КЗ и кривично дело Убијање и злостављање животиња из члана 269 став 1 КЗ, тако што је у улици Шпанских бораца, употребом чекића убио пса расе амерички стафорд и упутио претње да ће напасти на живот или тело оштећених.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 24.09.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Земун одредило је задржавање дана 22.09.2023. године осумњиченом С.Н. (2003.) због постојања основа сумње да је у насељу Грмовац, у објекту „Сунце“ покушао да изврши кривично дело Тешка крађа из члана 204 став 1 тачка 1 у вези са чланом 30 КЗ.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 24.09.2023.године.