Република Србија
ТРЕЋЕ ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање дана 29.08.2023. године осумњиченом Р.А. (2003.) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Тешка крађа из члана 204 КЗ.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 31.08.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање дана 30.08.2023. године осумњиченом Т.С. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Изазивање опште опасности из члана 278 став 1 КЗ, на тај начин што је у Новом Београду, насељу Бежанијска Коса, употребом ваздушне пушке изазвао опасност за живот или тело људи.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 31.08.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање дана 28.08.2023. године осумњиченом Ш.М. (1980.) због постојања основа сумње да је у локалу на адреси Милентија Поповића извршио кривично дело Насиље у породици из члана 194 став 3 у вези са ставом 1 КЗ, тако што је применом насиља угрозио телесни интегритет оштећене своје супруге, наневши јој том приликом тешку телесну повреду.
С тим у вези, након саслушања осумњиченог, тужилаштво је предложило одређивање притвора у трајању од тридесет дана, јер постоје особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, што је решењем суда и одређено.
У даљем току поступка, тужилаштво ће изводити доказне радње испитивањем сведока и наложити да се обаве потребна вештачења.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Земун одредило је задржавање дана 28.08.2023. године осумњиченом М.С. (1956.) због постојања основа сумње да је у својству возача ГСП, на линији 81Л, у насељу Алтина, у аутобусу извршио кривично дело Полно узнемиравање из члана 182а став 2 у вези са ставом 1 КЗ.
С тим у вези, након саслушања осумњиченог, који том приликом није износио одбрану, тужилаштво је предложило одређивање притвора у трајању од тридесет дана, јер постоје особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, што је решењем суда и одређено.
У даљем току поступка, тужилаштво ће изводити доказне радње испитивањем сведока и наложити да се обаве потребна вештачења.