Republika Srbija
TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje dana 29.08.2023. godine osumnjičenom R.A. (2003.) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teška krađa iz člana 204 KZ.
Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za dan 31.08.2023.godine.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje dana 30.08.2023. godine osumnjičenom T.S. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 stav 1 KZ, na taj način što je u Novom Beogradu, naselju Bežanijska Kosa, upotrebom vazdušne puške izazvao opasnost za život ili telo ljudi.
Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za dan 31.08.2023.godine.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje dana 28.08.2023. godine osumnjičenom Š.M. (1980.) zbog postojanja osnova sumnje da je u lokalu na adresi Milentija Popovića izvršio krivično delo Nasilje u porodici iz člana 194 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ, tako što je primenom nasilja ugrozio telesni integritet oštećene svoje supruge, nanevši joj tom prilikom tešku telesnu povredu.
S tim u vezi, nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od trideset dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, što je rešenjem suda i određeno.
U daljem toku postupka, tužilaštvo će izvoditi dokazne radnje ispitivanjem svedoka i naložiti da se obave potrebna veštačenja.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Zemun odredilo je zadržavanje dana 28.08.2023. godine osumnjičenom M.S. (1956.) zbog postojanja osnova sumnje da je u svojstvu vozača GSP, na liniji 81L, u naselju Altina, u autobusu izvršio krivično delo Polno uznemiravanje iz člana 182a stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ.
S tim u vezi, nakon saslušanja osumnjičenog, koji tom prilikom nije iznosio odbranu, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od trideset dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, što je rešenjem suda i određeno.
U daljem toku postupka, tužilaštvo će izvoditi dokazne radnje ispitivanjem svedoka i naložiti da se obave potrebna veštačenja.