Република Србија
ТРЕЋЕ ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Земун одредило је задржавање дана 19.09.2023. године осумњиченом Т.Г. због постојања основа сумње да је дана 14.09.2023. године извршио кривично дело Насиље у породици из члана 194 став 1 КЗ, тако што је у породичној кући, у алкохолисаном стању, применом насиља угрозио телесни интегритет оштећене – кћерке.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 21.09.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду дана 19.09.2023.године поднело је суду оптужни предлог против окривљеног М.Р. (1997.) због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 1 Кривичног законика, у месецу септембру 2023. године, ГО Земун, којом приликом је неовлашћено држао ватрено оружје и муницију за ватрено оружје, на тај начин што је у дворишту куће држао торбицу у којој се налазио један пиштољ и седам метака који представљају бојеву муницију за које није имао оружни лист, што је пронађено приликом претресања стана и других просторија од стране полицијских службеника ПС Нови Београд и одузето од окривљеног, као и због извршења кривичног дела Неовлашћено држање опојних дрога из члана 246а став 1 КЗ, у месецу септембру 2023. године, ГО Земун, којом приликом је неовлашћено држао у мањој количини за сопствену употребу супстанцу која је Правилником о утврђивању Списка психоактивних контролисаних супстанци проглашена за опојну дрогу и то 0.84 грама опојне дроге амфетамин, једну таблету опојне дроге МДМА укупне нето масе 0,42 грама једну дробилицу и једну вагицу, на тај начин што је предметну опојну дрогу и побројане предмете држао у кући, што је прегледом од стране полицијских службеника ПС Нови Београд пронађено и одузето од окривљеног.
Имајући у виду претходну осуђиваност окривљеног за истоврсно кривично дело, тужилаштво је предложило суду да окривљеном изрекне јединствену казну затвора у трајању од 4 (четири) године и 6 (шест) месеци, уз кумулативно изрицање новчане казне у износу од 50.000,00 динара као и да се окривљеном изрекне мера безбедности одузимања предмета – одузетих од окривљеног.