Република Србија
ТРЕЋЕ ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Нови Београд одредило је задржавање дана 05.10.2023. године осумњиченом Ј.С.(1983.) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Тешка крађа из члана 204 КЗ и кривично дело Неовлашћено држање опојних дрога из члана 246 а став 1 КЗ. Осумњичени је претходно вишеструко осуђиван због извршења истоветних кривичних дела.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 07.10.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Земун одредило је задржавање дана 05.10.2023. године осумњиченом Л.Ћ.Н.(2003.) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело Неовлашћено држање опојних дрога у саизвршилаштву из члана 246а став 1 у вези са чланом 33. КЗ, поводом догађаја од 10.05.2023. године којом приликом је од стране полиције пронађено око 14 грама опојне дроге „канабис“ као и вагица за мерење са траговима наведене опојне дроге.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 06.10.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду дана 06.10.2023.године поднело је суду оптужни предлог против окривљеног Ј.Д. (1981.) због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело Недозвољена трговина из члана 235 став 3 Кривичног законика, у неутврђеном периоду током 2019. године, ГО Земун, којом приликом је неовлашћено купио робу чији је промет ограничен, на тај начин што је набавио седамдесет кутија лека „Флобијан“, шест кутија лека „Кардиовитамин“, тридесет девет кутија лека „Афричка шљива“, четрнаест кутија лека „Натуро плекс“, тридесет осам кутија лека „Афричка шљива форте“, што је приликом претресања стана и других просторија пронађено код окривљеног, који није поседовао документацију о пореклу, те су му наведени предмети одузети уз потврду о привремено одузетим предметима.
Имајући у виду претходну осуђиваност окривљеног, тужилаштво је предложило суду да окривљеном изрекне казну затвора у трајању од 2 (две) године као и да се окривљеном изрекне мера безбедности одузимања предмета – одузетих од окривљеног.