Република Србија
ТРЕЋЕ ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Треће основно јавно тужилаштво у Београду одредило је задржавање дана 19.10.2023. године држављанину Др Конга осумњиченом M.I. (1984.) због постојања основа сумње да je приликом уласка на територију Републике Србије употребио путну исправу Др Конга који документ садржи лажну визу Републике Србије и тиме извршио кривично дело Фалсификовање исправе из члана 355 став 2 у вези ставом 1 КЗ.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 21.10.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са ПС Земун одредило је задржавање дана 19.10.2023. године осумњиченом Б.В. (1977.) због постојања основа сумње да је у периоду од јуна 2022. до септембра 2023. године на територији ГО Земун, насеље Батајница извршио више кривичних дела Крађа из члана 203 став 1 КЗ, на тај начин што је у разним продавницама из простора испод продајног пулта касе одузимао цигарете.
Спровођење осумњиченог у просторије тужилаштва ради саслушања одређено је за дан 20.10.2023.године.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду дана 17.10.2023.године поднело је суду споразум о признању кривичног дела који је закључен са окривљеним и његовим браниоцем по претходно поднетом оптужном предлогу против окривљеног Р.М. (1982.) због постојања оправдане сумње да је извршио два кривична дела Насиље у породици из члана 194 став 1 КЗ, у месецу априлу 2023. године, ГО Сурчин, којом приликом је чинио више истих кривичних дела, тако што је применом насиља претњом да ће напасти на живот, угрозио спокојство, телесни интегритет и душевно стање чланова своје породице, на тај начин што је пришао оштећеној својој супрузи којој је задао више удараца песницом у главу, након чега је оштећена истрчала из куће и у помоћ позвала оца окривљеног, који је покушао да га смири, а окривљени је све време оштећену вређао и говорио да ће је убити, затим ушао у расправу са оштећеним оцем, узео секиру, ухватио оца за врат и крагну и рекао му да се не меша у њихове односе, услед чега је оштећена супруга задобила лаку телесну повреду у виду нагњечења у левом јагодичном пределу и нагњечења у левој половини чеоног предела.
Имајући у виду претходну вишеструку осуђиваност окривљеног, тужилаштво је предложило суду да окривљеном претходно за извршење сваког кривичног дела утврди казну затвора у трајању од по 1 (једне) године и 7 (седам) месеци и да му изрекне јединствену казну затвора у трајању од 3 (три) године, као и да му изрекне мере безбедности Обавезног лечења наркомана из члана 83 КЗ.