Republika Srbija
TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje dana 19.10.2023. godine državljaninu Dr Konga osumnjičenom M.I. (1984.) zbog postojanja osnova sumnje da je prilikom ulaska na teritoriju Republike Srbije upotrebio putnu ispravu Dr Konga koji dokument sadrži lažnu vizu Republike Srbije i time izvršio krivično delo Falsifikovanje isprave iz člana 355 stav 2 u vezi stavom 1 KZ.
Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za dan 21.10.2023.godine.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Zemun odredilo je zadržavanje dana 19.10.2023. godine osumnjičenom B.V. (1977.) zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od juna 2022. do septembra 2023. godine na teritoriji GO Zemun, naselje Batajnica izvršio više krivičnih dela Krađa iz člana 203 stav 1 KZ, na taj način što je u raznim prodavnicama iz prostora ispod prodajnog pulta kase oduzimao cigarete.
Sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za dan 20.10.2023.godine.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 17.10.2023.godine podnelo je sudu sporazum o priznanju krivičnog dela koji je zaključen sa okrivljenim i njegovim braniocem po prethodno podnetom optužnom predlogu protiv okrivljenog R.M. (1982.) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio dva krivična dela Nasilje u porodici iz člana 194 stav 1 KZ, u mesecu aprilu 2023. godine, GO Surčin, kojom prilikom je činio više istih krivičnih dela, tako što je primenom nasilja pretnjom da će napasti na život, ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje članova svoje porodice, na taj način što je prišao oštećenoj svojoj supruzi kojoj je zadao više udaraca pesnicom u glavu, nakon čega je oštećena istrčala iz kuće i u pomoć pozvala oca okrivljenog, koji je pokušao da ga smiri, a okrivljeni je sve vreme oštećenu vređao i govorio da će je ubiti, zatim ušao u raspravu sa oštećenim ocem, uzeo sekiru, uhvatio oca za vrat i kragnu i rekao mu da se ne meša u njihove odnose, usled čega je oštećena supruga zadobila laku telesnu povredu u vidu nagnječenja u levom jagodičnom predelu i nagnječenja u levoj polovini čeonog predela.
Imajući u vidu prethodnu višestruku osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom prethodno za izvršenje svakog krivičnog dela utvrdi kaznu zatvora u trajanju od po 1 (jedne) godine i 7 (sedam) meseci i da mu izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 3 (tri) godine, kao i da mu izrekne mere bezbednosti Obaveznog lečenja narkomana iz člana 83 KZ.