Република Србија
ТРЕЋЕ ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У БЕОГРАДУ

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је дана 30.10.2023. године подигло оптужницу против Џ.И. (рођен 1978. године) из Крушевца због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело Неовлашћено држање опојних дрога из одредбе члана 246а став 2 Кривичног законика а које кривично дело је извршио на тај начин што је дана 13.02.2023. године у Новом Београду, неовлашћено држао у великој количини супстанце које су проглашене за опојне дроге тако што је у свом возилу као и у џеповима гардеробе држао опојну дрогу – марихуану, односно 57,67 грама осушених делова биљке „Canabis“, а која опојна дрога је код њега пронађена од стране овлашћених службених лица ПС Нови Београд.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је дана 30.10.2023. године подигло оптужницу против Ђ.С. ( рођен 1985. године) из Београда и Н.М. ( рођен 1977. године) из Београда, због постојања оправдане сумње да су као саизвршиоци извршили кривично дело Разбојништво из одредбе члана 206 став 1 у вези члана 33 Кривичног законика, а које кривично дело су извршили на тај начин што су дана 16.01.2013. године у Земуну, заједно, по претходном договору, колима којима је управљао Н.М, дошли до СТР „Цврле“, те је Ђ.С. маскиран наочарима за сунце, носећи црне рукавице ушао у продајни простор СТРа па је претњом да ће непосредно напасти на живот и тело радница Р.М. и Џ.Е., држећи нож у руци, захтевао од истих да му предају новац и цигарете, што су оне и учиниле, те су му предале готов новац у износу од 89.785,00 динара као и четири бокса цигарета, након чега је изашао из СТРа и заједно са Н.М., који га је чекао у возилу, напустио лице места.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду је дана 30.10.2023. године поднело је Трећем основном суду у Београду оптужни предлог против М.И. ( рођена 1971. године) из Београда, због постојања оправдане сумње да је извршила кривично дело Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из одредбе члана 246 став 2 Кривичног законика, а које кривично дело је извршила на тај начин што је током октобра месеца 2022. године у стану у Земуну, у саксији на прозору, гајила једну биљку конопље која у себи садржи психоактивну контолисану супстанцу – тетрахидроканабинол, а коју су дана 11.10.2022. године код ње, приликом претреса стана, пронашили полицијски службеници МУП РС, ДП, УКП Службе за борбу против организованог криминала, Одељења за борбу против високотехнолошког криминала. Напред наведеним оптужним предлогом Треће основно јавно тужилаштво у Београду је предложило суду да оптужену огласи кривом, те да је осуди на казну затвора у трајању од две године као и да јој изрекне меру безбедности одузимање предмета.