Republika Srbija
TREĆE OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 30.10.2023. godine podiglo optužnicu protiv Dž.I. (rođen 1978. godine) iz Kruševca zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga iz odredbe člana 246a stav 2 Krivičnog zakonika a koje krivično delo je izvršio na taj način što je dana 13.02.2023. godine u Novom Beogradu, neovlašćeno držao u velikoj količini supstance koje su proglašene za opojne droge tako što je u svom vozilu kao i u džepovima garderobe držao opojnu drogu – marihuanu, odnosno 57,67 grama osušenih delova biljke „Canabis“, a koja opojna droga je kod njega pronađena od strane ovlašćenih službenih lica PS Novi Beograd.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 30.10.2023. godine podiglo optužnicu protiv Đ.S. ( rođen 1985. godine) iz Beograda i N.M. ( rođen 1977. godine) iz Beograda, zbog postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo Razbojništvo iz odredbe člana 206 stav 1 u vezi člana 33 Krivičnog zakonika, a koje krivično delo su izvršili na taj način što su dana 16.01.2013. godine u Zemunu, zajedno, po prethodnom dogovoru, kolima kojima je upravljao N.M, došli do STR „Cvrle“, te je Đ.S. maskiran naočarima za sunce, noseći crne rukavice ušao u prodajni prostor STRa pa je pretnjom da će neposredno napasti na život i telo radnica R.M. i Dž.E., držeći nož u ruci, zahtevao od istih da mu predaju novac i cigarete, što su one i učinile, te su mu predale gotov novac u iznosu od 89.785,00 dinara kao i četiri boksa cigareta, nakon čega je izašao iz STRa i zajedno sa N.M., koji ga je čekao u vozilu, napustio lice mesta.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 30.10.2023. godine podnelo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.I. ( rođena 1971. godine) iz Beograda, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz odredbe člana 246 stav 2 Krivičnog zakonika, a koje krivično delo je izvršila na taj način što je tokom oktobra meseca 2022. godine u stanu u Zemunu, u saksiji na prozoru, gajila jednu biljku konoplje koja u sebi sadrži psihoaktivnu kontolisanu supstancu – tetrahidrokanabinol, a koju su dana 11.10.2022. godine kod nje, prilikom pretresa stana, pronašili policijski službenici MUP RS, DP, UKP Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala. Napred navedenim optužnim predlogom Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženu oglasi krivom, te da je osudi na kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i da joj izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta.